lördag 14 april 2012

Öppen lassange med grillad sparris!

Här kommer receptet på en festlig förrätt som jag gjorde till en familjemiddag!
Blev väldigt god och en fröjd för ögat. Rekommenderar denna!

För 4 portioner behöver du:

4 stycken stora, färska lassangeplattor
600 gram färsk sparris
2 msk olivolja
Flytande honung
Salt

Cremé fraiche hollandaise sås1 dl cremé fraiche
2 st äggulor
2 msk torrt, vitt vin
0,5 tsk strösocker
Salt och peppar

Garnering
Parmesan, citron och färska örter.

Gör så här:
1. Vispa cremé fraiche med elvisp tills den blir fast.
Blanda äggulor, vin och socker i en kastrull. Värm under kraftig vispning
till en fluffig sås. Ta kastrullen åt sidan och vispa i cremé fraichen. Smaka
av med salt och peppar.
2. Koka upp vatten, ta bort den nedersta delen av sparrisen och töm det heta vattnet
över sparrisen i en bunke. Låt stå några minuter.  Spola av sparrisen i kallt vatten och låt
dem rinna av. Grilla sparrisen i en het grillpanna, salta och ringla över lite honung.
3. Dela lassangeplattorna mitt i tu och lägg dom i kokande vatten och koka ca. 2 minuter.
Låt dem rinna av.
4. Lägg en lassangeplatta vardera på fyra tallrikar. Fördela sparris och sås ovanpå.
Lägg över resterande lassangeplattor. Garnera med tillbehören och servera genast. 

 
En enkel och smakrik förrätt med det där lilla extra, nästan lite restaurangkänsla!
Smaklig måltid!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar