onsdag 18 april 2012

Kycklinggryta

Här kommer receptet på min smakrika kycklinggryta.

Du behöver:

Kycklingfilé
Kantareller
Röd paprika
Fetaost
Soltorkade tomater
Söt-sur chilisås
Vitlök
Persilja
Parmesanost
(Grädde, creméfraiche och kryddor tillkommer)

1) Börja med att skära kycklingen i små, fina tärningar.
2) Skär paprika, fetaost och soltorkad tomat i lika stora bitar.
3) Smörstek kantarellerna och ta ur dom ur stekpannan.
4) Bryn kycklingen på hög värme i olivolja och en klick smör.
Kycklingen ska bara få stekyta och fin färg, vilket endast bör ta ett par minuter.
Se till att inte översteka kycklingen, då blir den bara torr och tråkig.
4) När kycklingen har fått färg tillsätts kantareller, paprika, fetaost och soltorkad tomat.
Tillsätt cirka 3 dl grädde och 2 dl creméfraiche.
5) Låt grytan puttra på hög värme en stund, det ska bubbla och koka ordentligt.
Detta gör att smakerna kommer fram och "gifter" sig med varandra,
samtidigt som grytan inte behöver redas då den höga värmen gör att
grytan reder sig själv.
6) Tillsätt parmesanost och chilisås. Riv ner vitlök. Riv alltid vitlöken, en vitlökspress
förstör smaken!
7) Nu är det dags att krydda av, var inte för feg här!
I med flingsalt, peppar, paprikapulver, chilipulver, flytande honung och en rejäl klick
ljus sirap. Sirapen är viktig! Glöm inte att smaka av! Smaka, smaka, smaka.
När du känner dig nöjd med smaken är det dags att strö över färsk persilja och servera!

Enkel men vällagad husmanskost när den är som bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar