söndag 1 april 2012

Jordärtskockscréme.

Här kommer ett recept på en god och festlig jordärtskockscréme!
Jag serverade min créme till helstekt renfilé och smörstekta kantareller,
den kombinationen blev väldigt god och festlig. Här är receptet för 4 personer:

0,8 kg jordärtskockor
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 tsk salt
0,5 msk pressad citron

Skala jordärtskockorna.
Koka dem mjuka i mjölken och grädden. Detta tar ungefär 15 minuter.
Häll sedan av vätskan i en skål och spara den.
Mixa jordärtskockorna med en mixerstav och späd med mjölk-grädd blandningen,
ta lite vätska i taget och känn efter så att purén inte blir för lös.
Smaka av med salt och citronsaft.
Dags att servera!

Väldigt enkelt, men gott och festligt!
Ett roligt tillbehör som alla säkert inte äter allt för ofta,
inte jag iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar